Mind a rendőrség, mind a polgárőrség rendszeresen járőrözik a külterületeken, hogy a tanyákon élők biztonságát elősegítsék.

A július 8-án megnyílt tanyafejlesztési program is lehetőséget biztosít arra, hogy a tanyán élők maguk is megvalósítsanak olyan beruházásokat (például kerítésépítés, riasztórendszer telepítése), amelyek saját és környezetük biztonságát szolgálják.

A biztonsághoz kapcsolódik, hogy az elmúlt hónapokban az önkormányzat kezdeményezett egy közvéleménykutatást a mezőőri szolgálattal kapcsolatosan. A gazdák véleményét kikérték arról is, hogy milyen mértékben tudnának hozzájárulni a szolgálat visszaállításához. A visszajelzések alapján az látszott, hogy nincs kellő forrás, ami megalapozná a mezőőri szolgálat létét, így a lehetőséget az önkormányzat egyelőre elvetette. Azonban a kérdés továbbra is nyitva hagyták, hiszen ez nagyon segíteni a külterületeken, tanyákon élők biztonságát.

Igaz ugyan, hogy Hódmezővásárhely a legbiztonságosabb városok között van, ami a megyei jogú városokat illeti, és ez igaz a külterületekre is – tette hozzá Benkő Zsolt képviselő.

ÉR.