A napi program hasonlóan alakult szerdán is, mint a tábor első két napján. Napközben zajlott az oktatás, a 30 tanuló zenekari foglalkozásokon vett részt, külön csoportokat alakítottak ki, így lett több kisebb zenekar, duó és trió is. Kaszás László táborvezető elmondta, mostanra összeszokott csapattá váltak, így jobban megy a felkészülés a vasárnapi záró koncertre.

A szerdai napon érkeztek újabb tanárok is a táborba, méghozzá Nagy Ádám a Roy és Ádám formációból, aki a továbbiakban egész héten jelen lesz és segíti a gyerekek zenetanulását. „A legtürelmesebben, legaranyosabban foglalkozik a legfiatalabb tanulókkal, táborozókkal is Ádám, illetve ezen a koncerten is színpadra lép” – mondta el Kaszás László táborvezető, illetve a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetője.

Abebe Dani – az est fellépője – is részt vett már a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény táboraiban, és előadást is tartott a gyerekeknek, illetve közös zenélésre is lehetőség nyílt. „Nem csak képzést, de élményt is kapnak ebben a táborban a gyerekek, melyet tovább vihetnek magukkal az életben és megtanulják, hogyan kell a zenészeknek együtt létezni. Az egymás iránti alázat megtanulása, a közös zenekari próbák, az együtt zenélés szempontjából nagyon fontos. – fogalmazta meg gondolatait a táborról Abebe Dani előadó. Az elmúlt 30 évét igyekszik egy-egy ilyen előadásán elmesélni, illetve az élményeit szeretné továbbadni – a pozitív dolgokra koncentrálva – amik őt előrébb vitték és inspirálták.

A koncerten néhány LGT sláger is elhangzott, ezzel adózva Somló Tamás emlékének, aki a zenekar több tagját is segítette zenei pályájukon.

 

Rostás Viktória