Mint ahogy arról már beszámoltunk, hétfőn megkezdődött az első Algyői Könnyűzenei Tábor. A Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és az Algyői Faluház közös szervezésében létrejött tábor második napja is igen érdekesre sikeredett.

Reggel 9 órától egyéni és csoportos oktatásokon vett részt az a 30 diák, akik a nyári szórakozás ezen fajtáját választották. Fesztivál jelleggel, a táborhoz minden este egy ingyenes koncert is társul, így kedd este a Noise Hackers nevű formáció lépett színpadra.

A formáció érdekessége, hogy az ország elég távoli pontjából és még határon túlról is érkeztek a zenekar tagjai. Ők három éve, egy sándorfalvai tábor alkalmával alakultak, és a mai napon együtt zenélnek. A szegedi közönség elég sok alkalommal találkozhatott már velük, például a borfesztiválok alkalmával.

A koncertet megelőzte egy interaktív előadás, amit Pleskonics András, Plesi, alias Dr. Rock tartott.

Ezek az előadások nem készülnek el előre, olyanok, mint a jó jazz vagy blues zene, akkor válik teljessé, amikor élőben, a közönséggel megoszthatjuk azt, amit előkészítettünk. A mai estémnek azt a címet adtam, hogy tömörített rock történet. Én valami zenei eszenciáját próbálom adni azoknak a zenei jelenségeknek, amiktől elindul egy folyamat a XX. században, ami az emberiség kultúrájának egyik leglátványosabb jelensége, miszerint Afrikából elindult a zene, és Amerika, mint befogadó, majd kisugárzó hely, annak szemléletén átszűrődve szétárad a világban és mindenféle zenék alakulnak ki.” – mondta el Pleskonics András, a szegedi egyetem oktatója.

Az előadás során Dr. Rock főleg a zenehallgatásra tanította az egybegyűlteket, hiszen nem mindegy, hogy valaki bután, bambulva, szétszórva hallgatja azt, vagy odaadja magát, mint egy versnek, regénynek, párkapcsolatnak stb.

A prezentáció során videókkal, zenékkel, hangszerekkel ismerkedhetett meg a publikum, túl azon, hogy meg tanultak zenét hallgatni.

Sz.Viktor