A hatóságok szerint a 17 éves afgán férfi minden előjel nélkül késsel és baltával támadt egy Würzburgba tartó vonat utasaira. Egyesek úgy hallották, hogy a támadás közben azt kiabálta: Allah Akbar, vagyis Allah a leghatalmasabb.

„Még korai lenne kijelenteni, hogy egy iszlamista támadásról lenne szó. A fiú egy 17 éves afgán menekült, aki egy német családnál lakott. A házukat most kutatjuk át, hátha megtaláljuk az indítékot” – számolt be a bajor belügyminisztérium államtitkára.

Ablakon át készített kép vértócsákról egy vonat belsejében, ahol egy 17 éves afgán fiatal, aki menekültként, kísérő nélkül érkezett Németországba, fejszével és késsel rontott az utasokra Würzburgnál 2016. július 18-án. (MTI/AP/Karl-Josef Hildenbrand)

A támadó – akinél nem csak baltát, hanem késeket is találtak – négy embert sebesített meg súlyosan, majd amikor a vonat megállt, leugrott a szerelvényről.

Később megpróbált elmenekülni, de egy közelben lévő különleges egység üldözőbe vette. Amikor a fiú rájuk támadt, tüzet nyitottak rá.

Az ámokfutó a helyszínen meghalt.

Az M1 berlini tudósítója arról számolt be: ,,Szemtanúk szerint borzalmas volt a látvány, olyan volt a vonat mint egy vágóhíd. A vasutas szakszervezet vezetője azt mondta, hogy nem lehet egy ilyen eset felett napirendre térni és egy ilyen esetnek igenis következménye kell, hogy legyen.”

A rendőrség úgy véli, hogy magányos elkövetőről van szó, hiszen a fiatal fiú, szülei nélkül, egyedül érkezett egy németországi befogadótáborba.

Forrás: hirado.hu