Amennyiben Kálmán Imre vagy Lehár Ferenc nevét említjük, akkor sokaknak az operett jut az eszébe. Szombat este a Hagymaház szabadtéri színpadán, a Makói Nyár programsorozat keretében ezen műfaj szerelmesei szórakozhattak, hiszen egy igazi operett gálának lehettek a fül- és szemtanúi.

Többek között ezen műfaj egyik legismertebb előadója, Oszvald Marika is elkápráztatta a makói közönséget. – Még egészen kicsi gyerek voltam, mikor nagyapám elvitt a Budapesti Operettszínházba, ahol először láttam és hallottam élőben énekelni Marikát – árulta el Kelemen Péterné. A szegedi hölgy két éjszakát töltött a Maros-parti városban a barátainál, s direkt úgy időzítette, hogy pont akkor legyen itt, mikor ezt az előadást megnézheti.

Az est primadonnája, Szilágyi Éva hazai pályán mutatkozott be, hiszen makói. – Sajnos, csak néhány órát tudtam a városban tölteni, hiszen sietünk egy következő előadásra – tudtuk meg tőle. A családjára is szinte csak percei maradtak, testvére a Hagymaház öltözőjében beszélt vele egy kicsit. Szilágyi Évát erről, valamint a közeljövő terveiről kérdeztük, melynek részleteit itt hallja:

##audio:3061##

– Nagyon féltem attól, hogy a több órás eső miatt elmarad az előadás, pedig több mint egy hónapja megvettem már rá a jegyeket – avatott be a részletekbe Molnár János. A középkorú férfi annyira nem kedveli ezt a műfajt, de szíve választottja igen, ezért őt lepte meg ezzel a szombat esti időtöltéssel. – Remélem, tetszeni fog neki! – reménykedett Molnár János.

Munkatársunktól. K.