A 3 napos makói fürdőfesztiválon szombaton a Rádió 7 stábja gondoskodott a kiváló hangulatról. Nem csupán élőben jelentkeztünk be a Hagymatikumból, hanem számos játékkal is szórakoztattuk a vendégeket. Tréfás vetélkedőkön is indulhattak a fürdőzök.

Az egészség védelme is nagyon fontos szerepet játszott a fesztiválon. A Makói Kistérségi Egészségfejlesztő Iroda jóvoltából különféle méréseken vehettek részt a vendégek. – Hat kollégámmal érkeztünk a helyszínre, testmagasságot, testzsírt, vércukorszintet, koleszterint és csontsűrűséget is mértünk – nyilatkozta Makay Anikó, az EFI szakmai vezetője. Ahogy az ország többi régiójában, itt is a legnagyobb problémát a túlsúlyosság jelenti.

A temesvári Kónya Lászlóék havonta négy alkalommal is átjönnek a Hagymatikumba. – A szórakozás és az egészség is fontos számunkra és itt szombaton mind a kettőt megtaláltuk – árulta el a férfi. Nem csupán részt vettek párjával a Rádió 7 játékain, hanem az egészségügyi méréseket is elvégeztették. – Szerencsére minden rendben volt, hiszen sokat mozgok, villanszerelő a szakmám, így szinte egész nap le és fel megyek a létrán – tette hozzá mosolyogva Kónya László.

Szeri Csaba, Rádió 7 műsorvezetője folyamatosan a színpadhoz invitálta a fürdőzőket. Ő és a stáb többi tagja is megmozgatta a vendégeket. Az ügyesség mellett egy kis szerencse is kellett a sikerhez. Mivel igen sok román vendég érkezett, így tolmácsra is szükség volt.

Munkatársunktól. K.

Képgaléria: Cservölgyi Zsófia