A 24 gyermek részvételével zajló táborban a lehető legtöbb sportág bekerülését szorgalmazták a táborvezetők, így egy napon, két mozgásformával is megismerkedhettek a fiatalok. A 6-8 éves korosztályból jelentkeztek leginkább a táborra, akik közül még sokan nem döntötték el, hogy milyen sportággal szeretnének a jövőben foglalkozni.

„A tábor létrehozásának az a vezérgondolata, hogy a nagy sportágválasztó eszmeiségét továbbvigyem, hiszen vannak olyan sportágak, melyeket nem lehet színpadra vinni, így a gyerekeket visszük el az adott sportág helyszínére. Ezzel könnyebbé téve a választást számukra.” – mondta el Csányi Róbert, a Sport tábor vezetője.

Lovaglás, lövészet és futás is szerepelt a programok között, illetve különböző társasjátékokat is játszottak, köztük dámajátékot és malmot is. Az utolsó napon a vízilabdázás rejtelmeibe, technikájába avatták be a gyerekeket a sportágban jártas segítők.

A sok mozgást igénylő, egyszerű sportágak voltak a népszerűek a táborban, ahol az erdei szalagos tájfutó verseny és a lövészet is újdonság volt a gyermekek számára.

 

Rostás Viktória