A nézők már a Junior Úszó Európa Bajnokság ideje alatt megtapasztalhatták, hogy az előfutamokat valamint a döntőket a vasarhelyitv.hu online közvetítette.

Ezek után elgondolkodtunk azon, hogy az úszó Eb lemenetele után a Vásárhelyi Televízió adását is tegyük online elérhetővé. Több Vásárhelyről elszármazott néző, külföldről, Budapestről írtak leveleket, annak érdekében, hogy szeretné nézni a VTV adásait. Most ez a földrajzi távolság áthidalásra került.” – mondta el Rókus Ákos, a Vásárhelyi Televízió ügyvezető igazgatója.

A vásárhelyi cégek ismét bizonyították, hogy egy összefogás keretében tudnak, és szeretnek is tenni városukért. Három olyan szponzor is a kezdeményezés mögé állt, és így lehetőség nyílt az online élő adás technikai hátterének finanszírozására.  Az internetes adás lebonyolításához egy új szervert is kellett beszerezni.

A technikai beruházás 450 ezer forintba került, aminek egyharmadát a támogatók adták össze.

A Vásárhelyi Tv műsorstruktúrája a jövő héttől megváltozik, a nyári leállás idejére, három hétig nem lesznek szerkesztett hírek. Ebben az időszakban koncerteket, magazinműsorokat, valamint klasszikus magyar filmeket tekinthetnek meg a nézők.

Az online adást IDE kattintva érheti el.

 

Sz.Viktor