Kemény mérkőzést játszottak egymással a felek. A mezőnyben a játékosok sokszor komoly csatákat vívtak a játékszerért és több pontatlan belépés is történt mindkét oldalon.

A vezetést a vásárhelyi csapat szerezte meg. Tóth Attila szélről érkező beadására suhant el két fej fölött is, ám a túloldalon érkezett Bartyik Norbert, aki könnyedén a kapuba belsőzte a labdát.

Az első játékrész javarészt a HFC uralma alatt telt, igaz egyik csapat sem játszott hiba nélkül. Elől és hátul is akadtak rosszul sikerült momentumok.

A fordulás után Major László szinte egy teljesen új csapatot küldött a pályára. Komolyabb helyzeteket ekkor is a HFC-nek sikerült kialakítania, viszont az utolsó lépésekbe sokszor hiba csúszott. Fátyol Szilárd, a csapat egyik új igazolása viszont jól kapcsolódott be a játékba. Agilisan játszott, egy előretörését követően pedig megszerezte a gárda második gólját. A csongrádi kapust is elfektetve gurított a hálóba.

A Csongrádnak azonban volt válasza, egy jó kiugratást követően bevették a HFC kapuját.

A hazaiak viszont egy újabb helyzetet tudtak értékesíteni, Szabó Mihály Dávid, az előző idény házi gólkirálya szerzett gólt.

A hajrában aztán a Csongrád még egy szépítő gólt talált, igaz Fátyol Szilárd is duplázott, az ő gólját azonban les miatt nem adták meg.

Felkészülési mérkőzésen:

Hódmezővásárhelyi FC – Csongrád TSE 3-2 (1-0)

szcs