Június 1-től látja dr. Szabó Sándor Makón a jegyzői iroda vezetésével kapcsolatos feladatokat. Ez elsősorban az ide tartozó (humánpolitikai, hatósági, építésügyi hatóság, jogi) csoportok munkájának összehangolását jelenti. Azonban a munka gyakorlati részéből is kiveszi a részét: ő maga is szokott szerződéseket, előterjesztést is írni. Ezen kívül a testületi ülések előkészítését végzi el az irodavezető, illetve a testületi anyagok jogi véleményezése, az önkormányzat teljes szerződéses állományának jogi felügyelete, számos esetben a szerződések előkészítése, valamint a központi iktató és az informatika is az irodához tartozik.

Az irodavezetői munkát még egyéb megbízatások is kiegészítik, mint például a most aktuális Návay szobor újrafelállítása körüli teendők, illetve civilszervezetekkel kapcsolatos ügyek jogi hátterének biztosítása.

Szabó Sándor Vásárhelyről érkezett Makóra. 2010 és 2014-ig a vásárhelyi polgármesteri hivatalban, majd utána a kormányhivatalban dolgozott, ahol a Törvényességi és a Felügyeleti Osztályt vezette. Mindezek egy jó szakmai alapot adtak neki mostani munkájához. – Azt gondolom, hogy Makón egy jó csapat állt össze. Jegyzőasszonynak és polgármester asszonynak is határozott elképzelései vannak, én ezek szakmai megvalósítását segítem elő munkámmal.

ÉR.