Fejes Kata életében kiskorától kezdve jelen volt a ló, így hamar megszerette ezt a sportot. Szülei – Csáki Mónika és Fejes Béla – az Aranyági Ménes lovasai és dolgozói voltak, tehát Kata beleszületett ebbe az életstílusba. Már óvodás korában részt vett ügyességi és díjlovas versenyeken, kétszer nyert díjlovaglásban bajnokságot a Gyermek és Pónilovasok Országos Szövetségének versenyein.

10 éves korától díjugratásban kezdett versenyezni, 2013-ban megyei kezdőlovas bajnok lett, így meghívást kapott a gyermek válogatottba. 2015-ben kezdett el versenyezni a Kéktói Ménes Furioso 123 – Lényeg nevű tenyészménnel. Abban az évben számos verseny győztesei és a Talentum Kupa Országos Bajnokai lettek, “A” kategóriában. Az idei évben minősültek nemzetközi versenyekre és bekerültek a válogatott keretbe, valamint eredményes nemzetközi versenyzéssel minősültek a korosztályos EB-re is gyermek kategóriában.

Július 19-24. között zajlik az EB Spanyolországban, Valenciában, melyre 15-én indul el a család. Jelenleg még zajlik az erre való felkészülés. Kata minden nap edz szüleivel, mondta el Csáki Mónika, a sportoló édesanyja, aki azt is hozzátette: „Gyerekkora óta meg van beszélve Katával, hogy amikor lovon ül, akkor nincs anya és apa, hanem edzők vagyunk. Ez egy elég veszélyes sport, így meg kell lennie a tiszteletnek, fegyelemnek, hogy biztonságosan és eredményesen lehessen végezni ezt a tevékenységet.

A Kucsora család, azaz a Kéktói Ménes támogatásával utaznak ki az EB-re, ahol ha már a legjobb nyolc közé bejut lányuk, már nagyon örülnek, hiszen nagyon komoly mezőnyben kell helytállnia.

 

Rostás Viktória