Az időjárás viszontagságai nemcsak az embereket, házi állatokat, minden élőlényt igénybe vesznek, így a lakásunkban, kertünkben található növényeket is. A nagy nyári melegben fokozott figyelmet kell fordítanunk az otthonunk ékeként is funkcionáló virágokra, növényekre.

Más-más szempontokat kell azonban figyelembe venni azoknál, amelyeket a lakáson belül, illetve azok esetében, amelyeket a kertben tartunk. A benti növények esetében hibázási faktor lehet, hogy miközben saját magunkat enyhet adó beárnyékolással védjük, a virágok nem kapnak elég napfényt. Ügyelni kell tehát arra, hogy ilyenkor is megfelelő mennyiségű fény érje a virágokat, viszont sokáig ne tegyük ki őket közvetlen sugárzásnak, hiszen akkor kiéghetnek.

A kinti növények esetében a legfontosabb a rendszeres locsolás, amit elsősorban a reggeli vagy esti órákban érdemes megtenni.

Emellett segíthetjük növényeink fejlődését különféle tápoldatokkal, amelyek egy plusz védelmet adnak a rekkenő hőségben.

A Margó Virág- és Ajándékbolt megtalálható Hódmezővásárhelyen, a Szent István tér 8-as szám alatt. Az üzlet hétköznapokon 7.30-17 óra között, szombatonként 8 és 15 óra között, míg vasárnap 8-tól délig. Telefonon a  30/3761490-as számon lehet érdeklődni.

ÉR.