„Egész évben azt hallgattuk az egyesületektől, hogy mikor rendezzük meg újra a Mozgás Éjszakáját, ugyanis a tavalyi annyira jól sikerül, hogy ismétlésért kiáltott. A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet nem hirdette meg ezt a programot országosan, ám mi ígéretünkhöz híven megszerveztük.”- mondta el Gyurisné Pethő Zsuzsanna az EVP programigazgatója.

A Mozgás Éjszakáját a BFMK előtt a színpadon Dr. Kallai Árpád a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója nyitotta meg. A megnyitó után egy flashmobot láthattak a nézők tánccal és zenével.

Harminchárom mozgásformát kínált huszonhárom egyesület, tizenhat helyszínen, a bemutatók a lakosok bevonásával történtek. A programokat nem az EVP, hanem az egyes sportegyesületek találták ki, kifejezetten látványos elemekkel tűzdelve, és az éjszakához igazodva. Akiknek ezen az éjszakán megtetszett valamelyik mozgásforma és az szerepel az EVP palettáján, akkor a hétköznapokban is kipróbálhatja, akár heti rendszerességgel. Más teendő nincs, csak csatlakozni kell az EVP életmódváltó programjához.

A Kossuth téren Pilates torna, ju jitsu bemutató és közös gyakorlás volt, de be lehetett csatlakozni a taekwon-do bemutatóba és az interaktív foglalkozásba, valamint a Leung Ting Wing Tsun bemutatóba is. Az Európa parkban a nordic walkingot, a Balogh Imsi Sportcsarnokban az aerobikot, a Cukor utcai vívó centrumban pedig a zumbát, a piloxingot, a TRX-et, a gymsticket és a cross traininget próbálhatták ki a résztvevők.

A Teleki utcán konditermet és a fitnesz gépeket lehetett kipróbálni, az Éva u. 9. szám alatt aerobik, fitball, brazil ju jitsu edzés és Nippon Zengo volt, de bevonták Mártélyt is, ott pedig a Bodnár Bertalan Oktató Központban éjszakai túrát szerveztek a tanösvényen.

A Népkert Székely kaputól kerékpártúra indult Mártélyra, a Somogyi Béla utca, futópálya melletti füves területen Garada Yoga és Max Out, Max Round edzést lehetett kipróbálni, a Könyves utca 35. szám alatt az airsoft céllövöldét és taktikai lövészetet próbálhatták ki a résztvevők.

További képek a galériában:

sk