Vérnyomás és BMI mérés, látásvizsgálat, életmód tanácsadás, lelki betérő – többek között ezekkel várja a testi és lelki felüdülésre vágyókat az Adventista Egyház. A közösség minden nyáron megrendezi az Egészségnapokat, az idei eseményre szerdán és csütörtökön kerül sor.

A Kossuth téren fiatal és idős egyaránt megtalálhatja a neki tetsző elfoglaltságot. A gyerekek kézműves foglalkozásokon és arcfestésen vehetnek részt, sőt, asztaliteniszezhetnek is. Szerda délután bábszínház előadás is várta őket.

Aki életmódváltáson gondolkozik, az sem csalódhat, ugyanis a könyvstandnál számos kötet segítségével megtehetik ezt. Kovácsné Bokor Sarolta adventista lelkész elmondta, az Egészségnapok egyik célja, hogy a megjelentek választ kaphatnak arra a kérdésre: mennyi idősek a korukhoz képest. – A szűréseket szakemberekkel végezzük, így, amennyiben valakinél valami rendellenességet találunk, akkor tovább tudjuk irányítani – tette hozzá.

A rendezvényen a Napos Oldal Sérült Emberekért Alapítvány is bemutatkozik, hogy felhívja a figyelmet arra, az egészségesek hogyan viszonyuljanak a hallás-, látás- és mozgássérültekhez.

A programok csütörtökön 16 és 20 óra között folytatódnak.

Megyeri József