A kórus idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját. Jelenlegi karnagya Búza András, 9 éve vezeti a kórust. A próbákon általában húszan vesznek részt, ezúttal egy picit kevesebben voltak, de a 18 órás kezdést követően folyamatosan érkeztek a tagok. Egy-egy előadásra, rendezvényen való szereplésre huszonöt és harminc fő is össze szokott jönni.

Következő bemutatkozásuk július 16-án lesz 18 óra 30 perckor a LÖSZ fesztiválon, ahol most lépnek fel először. Repertoárjukat igyekeztek úgy összeválogatni, hogy a rendezvénybe beleilleszkedjen. 9 darabbal készülnek, melyben világi, magyar és egyházi művek is helyet kapnak.

Fiatalok és idősek egyaránt szívesen énekelnek a kórusban, de mégis kevesen vannak. Számítanak tehát a jelentkezőkre. Leginkább basszus és tenor szólamban éneklő férfiakat várnak, de természetesen a dalolni vágyó hölgyeket is szívesen látják.

Hogy miért is jó dolog a vegyeskarban benne lenni, azt a kórus vezetője a következőképpen fogalmazta meg: „Elsősorban egy jó közösséggel találkozhatnak, amelyben az éneklés, főként a többszólamú éneklés, fokozza az összetartozást és a semmivel össze nem hasonlítható örömet.”

 

Rostás Viktória