A Hód-Tavi csatát évek óta megrendezik Vásárhelyen, ám a nagy érdeklődésre való tekintettel idén rock koncertekkel is bővül a kínálat. A rendezvény eredetileg az 1282-es Hód-Tavi csata rekonstrukciójáról szólt, ami köré egy igazi fesztivált álmodtak meg a szervezők.

A már ismert fellépők mellett, amatőr zenekarok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ nagyon fontosnak tartja azt, hogy a fiatal tehetségeket felkutassa, ezért meghirdettünk egy olyan lehetőséget, hogy amatőr zenekaroknak is lehetőségük lesz bemutatkozni.” – mondta el Varga Anikó, a BFMK intézményvezetője.

A felhívás nagy sikert aratott, ugyanis 14 banda jelentkezett, melyből 10-en lehetőséget kapnak a fellépésre. A jelentkezők közül aki a legtöbb like-ot gyűjti össze a Facebook-on, annak lehetősége lesz megmutatni magát a szombati nap egyik sztárfellépője, az Alvin és a Mókusok előtt.

A pénteki esti rock’n’roll után, szombat délelőtt a hagyományőrzésé lesz a főszerep. Lesz főzőverseny, íjászverseny és lovas-íjász bemutató is. Este pedig feldübörög a rock zene, fellép majd a Blues Company és a már említett Alvin és a Mókusok.

A részletes programot, plakátot és a főzőverseny jelentkezési lapját ITT találja.

 

Sz.Viktor

(Fotók: Cservölgyi Zsófia)