A napszemüveget nem csak a komfortérzetünk, de a szemünk védelmében is ajánlatos használni. Akadnak, akiket kimondottan zavar a napszemüveg, úgy érzik, hogy nem látnak benne jól. Nekik leggyakrabban valamilyen látás problémájuk van, ezt mindenképp érdemes kivizsgáltatni. Hiszen a napszemüveg hatására felerősödhetnek a dioptria gondok. Ha korrigálják a látásukat, ők is komfortosnak fogják találni a napszemüvegeket.

Bizonyos kor felett a szem alkalmazkodóképessége csökken. Mind közelre, mind távolra rosszabbul látunk. Ez teljesen természetes, hiszen a szemünk is öregszik, veszít rugalmasságából, így közelre nehezebben fókuszálunk. Erre a gondra megoldás a multifokális szemüveg, amely mind közelre, mind távolra mankót ad a látásunknak. Óriási előnyük, hogy nem kell két – vagy esetenként három – szemüveget cserélgetni, mondhatjuk, hogy egy szemüvegen belül megvan minden dioptria, amire a szemünknek szüksége van.

A multifokális szemüvegek teljesen személyre szabottan készülnek, az életmódunkhoz, munkánkhoz igazítható, és számos felületkezeléssel kérhető: páramentesítő, monitorszűrő stb, de választhatunk UV fényre sötétedő változatban, sőt, polárszűrős kivitelben is. Speciális méréssel állítják be azt, hogy a szemüveg alsó, középső illetve felső részén milyen legyen a lencse. Így a kész szemüveg tökéletesen komfortos lesz, szinte olyan, mintha visszakapnánk a természetes látásunkat.

A használatát azonban meg kell tanulni. Van, aki először idegenkedik tőle, szokatlan lehet egy egyfókuszú szemüveg után, de a tapasztalat az, hogy nagyon hamar megszokja az ember. Egy-két nap elég, de a legrosszabb esetben is maximum két hét kell.

Akár napszemüvegre, monitor szemüvegre van szükségük, vagy multifokális lencsét, kontaktlencsét szeretnének, vagy egyszerűen csak tudni szeretnék, tényleg jó-e a szemük, keressék fel bátran a Móritz Optikát, Hódmezővásárhelyen, a Deák Ferenc utca 2. szám alatt. Látásvizsgálatra érdemes előzetesen telefonon bejelentkezni: 62/534-640, az optikában Dr. Remák Anna szemész szakorvos rendel hétfőn, csütörtökön és pénteken 9-15 óráig, illetve kedden 11-17, szerdán 9-12 óráig, de diplomás optometristák is várják a 14 év fölöttieket. Az üzlet nyitva tartása: hétfőtől péntekig 8-17 óráig, szombaton 9-től délig. Az üzletet az interneten is megtalálják: www.moritzoptika.hu, és ott vannak a facebookon is.

Kiskata