Farkas Luca Ágnes életében mindig is fontos szerepet játszottak a csodás, a gyönyörű történetek. Amíg kicsi volt és nem tudott írni, akkor édesanyjának mondta tollba azokat a gondolatait, melyekből végül is egy-egy mese összeállt. – Szinte amióta beszélni tudok, azóta foglalkozom a mesékkel, a legelső arról szólt, hogy egy szegény leány az erdőben talált egy babot, amit hazavitt magával, gondozott és végül herceggé változott, ezt még anyukámnak diktáltam le – tudtuk meg a most 12 esztendős magyarcsanádi Lucától.

A makói József Attila Gimnázium hetedik osztályos diákja már számtalan szebbnél-szebb történetet papírra vetett. Nemrég sikert is elért vele, mivel a XII. Janikovszky Éva Meseíró pályázaton a 10 és 13 év közöttiek korcsoportjában, majd 750 nevező között, az első helyet szerezte meg. – Egy olyan tündérlányról írtam, aki mozgáskorlátozottként kerekes székével haladt az erdőben és találkozott egy tündérfiúval, akibe beleszeretett és akitől megtanulta, hogy elfogadja saját magát úgy, ahogy van – foglalta össze röviden a nyertes mesét az írója.

Annak ellenére, hogy igazi kis meseíró vált Lucából, az iskolai fogalmazásokat még mindig félve olvassa fel osztálytársai előtt. – Ilyenkor nagyon izgulok, de utána megnyugszom, mert látom, hogy tetszett nekik, néha meg is tapsolnak, ami nagyon jól esik – tette hozzá Luca.

A csanádi lány tovább szövi a meséket. – Augusztus 20-ig lehet beküldeni egy másik pályázatot, gondolkodom rajta, hogy ezen is elinduljak, de egyelőre még nincs meg hozzá a történet – mondta végül Farkas Luca Ágnes. A kislány egy ifjúsági regényt is szeretne írni, melynek a részleteit itt hallja tőle és azt is, hogy mivel szeretne felnőttként foglalkozni:

##audio:3022##

Munkatársunktól. K.