A TYR GYM Makó és a CrossFit TREC Szeged második alkalommal rendezte meg a közös országos csapatversenyét, melynek szombaton a Maros-part adott otthont. Hatalmas erőt és kitartást igénylő feladatokban mérték össze tudásukat a résztvevők. A tavalyi 14 csapattal szemben most 20 nevezett. A kiírás szerint a 4 fős csapatokban legalább egy hölgynek kellett lennie.

– Ez egy olyan crossfit csapatverseny, melyben az erő, a kitartás és a taktika is nagy szerepet kapott  – nyilatkozta Sipos András az egyik főszervező. Az olimpiai súlyemeléstől kezdve a futáson át a falmászásig számos elemet tartalmazott. Mellette a résztvevőknek még kötelet is kellett mászniuk, fekvőtámaszokat nyomniuk, húzodszkodniuk és súlymellényben futniuk. A makói önkormányzat is hozzájárult ahhoz, hogy egy igazán színvonalas versenyt bonyolíthassanak le a folyó a partján.

Egy nemzetközi szintű, professzionális állványon kellett több gyakorlatot is végrehajtani az indulóknak. – Hat csapattal neveztünk a versenyre, én kettő esztendeje kezdtem el crossfittel foglalkozni, s azóta az életem része lett – árulta el Szépfalusi Rita. A szegedi hölgy szerint ez a sport nagyon intenzív és emellett nagyon hatásos és látványos eredményt is hoz. – A gyakorlatok közül a lökés számomra a legnehezebb, mivel vegán sportoló vagyok, így nem egyszerű ezeket a súlyokat megmozgatnom, de beleadok mindent és kihozom magamból a maximumot – tette hozzá mosolyogva Rita.

Varga Martin mindössze háron hónapja kezdett el crossfitezni. – Korábban fociztam, kondiztam és aikidóztam is, de váltottam – tudtuk meg a 21 esztendős makói fiatalembertől. Martin még a közdelmek előtt nagyon bízott abban, hogy legalább 100 kilót ki tud majd lökni, hogy ezzel is hozzájárulhasson csapata sikeréhez.

Munkatársunktól. K.