Azok a családok, akik a korai fejlesztésben részt vesznek, a nap 24 órájában tevékenykednek a gyerekek fejlesztéséért. Ennek az egy hétnek az volt a célja, hogy egy jó hangulatú együttlét valósuljon meg. A kapcsolatépítés lehetősége is megvan a szülők előtt, hiszen az egyéni terápiák alkalmával nem találkoznak egymással, így csak ilyenkor nyílik arra alkalom, hogy találkozzanak, beszélgessenek és megosszák egymással tapasztalataikat.

A hagyományoktól eltérőn ezúttal nem 5, hanem 4 napos programon, a személyre szabott terápiákon túl olyan alternatív kiegészítő lehetőségeket is igyekeztek kínálni a gyerekeknek, melyek a lakókörnyezetükben is elérhetőek. A hetet egy szenzoros nappal indították, ahol a különböző érzékleti formákat mozgatták meg. A hét folytatásában részt vehettek lovas terápiás foglalkozáson, mellyel kapcsolatban egy bemutatót tekinthettek meg, majd a gyerekek ki is próbálhatták, amíg a szülők információt kaptak erről a mozgásformáról. A városi strandfürdőben szubakvális tornát mutattak be a családok számára, és igyekeztek élményt biztosítani részükre. A zárónapon a játékot követően nagy volt a gyerekek öröme, hiszen meglátogatta őket egy terápiás kutya is, Bodza. A programok létrejötébben már többszöri alkalommal segített a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány.

„Számunkra mindig nagyon megható ez a közösen eltöltött egy hét, abban a tekintetben, ahogyan a szülők valóban egy örömteli együttlétként élik meg ezt az időt és azokon a gyerekeken is látni a változást, akik nem az első intenzív hét résztvevői. Igazán örömtelik azok a pillanatok, amikor látszik a fejlődés” – osztotta meg tapasztalatait Varga Ildikó gyógypedagógus.

 

 

Rostás Viktória