A makói önkormányzat a kánikulára való tekintettel a város két forgalmas pontján, a Makovecz téren, a fürdő előtt, valamint a Széchenyi téren, a Korona épülete közelében csütörtökön felállított egy-egy párakaput. Ezzel is enyhítve a lakosság számára a forróság okozta kellemetlenségeket.

A Hagymatikum előtt lévő kapunál tartott sajtótájékoztatóján Czirbus Gábor alpolgármester ismertette a város azon intézkedéseit, melyet kánikula idején alkalmaznak. – Már tavaly óta az Egyesített Népjóléti Intézmény munkatársai vizet osztanak a belvárosban kánikula idején, illetve a városgazdálkodási cég autói locsolják az utakat – mondta az alpolgármester.

Az idén nem csupán megduplázták azon utak hosszát, melyen járnak a locsolóautók, hanem új elemként párakapukat is telepítettek. Ennek ötletét még egy május végi testületi ülésen vetette fel az alpolgármester. Azóta sikerült megállapodni a szolgáltatóval, az Alföldvíz Zrt.-vel és felszerelték az egyenként 35 ezer forint költségű kapukat.

– Amennyiben már délelőttönként 28-30-Celsius fok fölé emelkedik a hőmérseklet, bekapcsoljuk a párakapukat – tudtuk meg Czirbus Gábortól. A szökőkutak üzemeltetéséhez hasonlóan a ezen kapukat is a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai kezelik, vagyis napközben ők indítják el, az esti órákban pedig elzárják.

Munkatársunktól. K.