A fórum célja az volt, hogy tájékoztassák a pályázati lehetőségekről az érdeklődőket. A civil szervezetek, kkv-k és mezőgazdasággal foglalkozók is megtalálhatták a nekik szóló információkat – árulta el hírportálunknak Lévai Zoltán, a Széchenyi Programiroda regionális igazgatója.

Megnyitóbeszédet tartott Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere, aki kiemelte és hangsúlyozta, hogy mindenki éljen a lehetőségekkel, pályázzon, hiszen ezt az uniós pályázati ciklust követően kevesebb lehetőség jut majd – vélhetően – ezen területek fejlesztésére ilyen forrásokból.

Majd Lévai Zoltán vette át a szót, aki tájékoztatta a megjelenteket arról, hogy például Hódmezővásárhelyen is van irodájuk, valamint, a szolgáltatás, amit nyújtanak ingyenes.

Ezt követően az előadásokra került sor. Elsőként Benkő Zsolt, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat területi felelőse „A vidékfejlesztés aktualitásai” címmel tartotta meg előadását. Elmondta, hogy a Vidékfejlesztési Programban (VP) számtalan lehetőség rejlik, ugyanis 2016-17-ben összesen 82 pályázati felhívás jelenik majd meg. Már 34 pályázati felhívás ezidáig pedig már meg is jelent. A támogatások céljáról, lehetőségeiről hallgassa meg Benkő Zsoltot:

##audio:3013##

A programok sora pedig az alábbi előadásokkal, előadókkal folytatódott:

  • Projekttervezés és projektmegvalósítás – Máté Péter, Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesület
  • A KKV-k aktuális fejlesztési lehetőségei a Széchenyi 2020 keretében – Zsán-Klucsó Klaudia tanácsadó Széchenyi Programiroda
  • Eszközbeszerzés, telephelybővítés, kapacitásfejlesztés – Sarok Krisztián tanácsadó Széchenyi Programiroda

Személyes konzultációkra és projektgenerálásra is lehetőség nyílt a fórumnapon. Így a vállalkozók, a vállalkozások képviselői és munkatársaik a szakemberekkel – személyes konzultációk keretében – esetlegesen megkezdhették projektötletük kidolgozását, pályázatuk előkészítését, vagy aktuális projektjeik kapcsán kaphattak gyakorlati segítséget.

 

 

G.