Az 1985-ben, Jugoszláviában született kapus kiváló idényt tudhat maga mögött, hiszen előző klubjával, a Kielcével nem csak a hazai porondon, hanem a nemzetközi színtéren is szép sikert ért el: a lengyel bajnokság és kupa mellett ezúttal a Kielcének sikerült a Bajnokok Ligája-győzelem is, miután egy emlékezetes meccsen, 9 gólos hátrányból győzték le a szegediek nagy riválisát, a Veszprémet. Marin Sego tavaly szeptember 20-án járt előző klubjával Szegeden: a BL csoportkörének nyitófordulójában egy góllal, 31-30-ra a Pick legyőzte a sorozat későbbi győztesét – Lengyelországban viszont visszavágott ezért a vereségért a Kielce. A horvát hálóőr feleségével együtt érkezett Szegedre szerda délelőtt.

„Jó csapatunk volt, hittünk benne, hogy sikerülhet, de amikor kilenc góllal vezetett a Veszprém, akkor úgy gondoltuk, hogy már nem nyerhetünk, de nagyszerű karaktert mutatott a csapat, óriási boldogság volt a győzelem után” – emlékezett vissza az előző idényben aratott BL-sikerre Marin Sego.

A horvát kapus hozzátette, tudja, hogy a Szeged egy jó csapat, amelynek nagyszerű tervei vannak, évről-évre fejlődik a klub, így el tudja képzelni a saját életét a városban, úgy gondolja, hogy jó eredményeket fog majd elérni a csapat színeiben. A Pickben két honfitársával, Alen Blazevic-csel és Denis Buntic-csal együtt játszhat majd. „Mindenkit ismerek, mindenkivel játszottam már korábban. Örülök, hogy Buntic és Blazevic is itt lesz, könnyebb lesz a beilleszkedés. Szeretem, ahogyan a spanyol edzők dolgoznak az edzéseken, vagy ahogy hozzáállnak egy meccshez, szeretem az ő stílusukat, nagy szívük van, és mindig nyerni akarnak, hasonlóan a balkáni stílushoz” – fogalmazott Marin Sego.

A jövő évben alaposan megváltozott kerettel fut ki a MOL-Pick Szeged, ennek kapcsán Marin Sego elmondta: mindig nehéz, amikor ennyi ember kicserélődik a csapatban, nehéz lesz a változások után összerakni a csapatot, de bízik az edzőben. Úgy gondolja, napról-napra erősebbek lesznek az idő haladtával. A friss BL-győztes kapus családjával együtt érkezik Szegedre, bár először elgondolkoztak a költözésen a három gyermekükkel együtt, de végül úgy döntöttek, hogy ezt a kihívást vállalniuk kell. „A kézilabdát a szurkolókért játsszák. Szeged mellett az is szólt, hogy azok előtt a szurkolók előtt játszhatok, akik eddig ellenünk szurkoltak, meg fogok tenni mindent, hogy őket boldoggá tegyük. Örülök, hogy eljöhettem, arra kérem a szurkolókat, hogy mindig legyenek a csapat mellett, amikor jól és amikor rosszul megy, akkor is, és ezt meg fogjuk hálálni a csapattal” – nyilatkozta Marin Sego, aki hároméves szerződést kötött a szegedi klubbal.

Forrás: szegedma.hu