Az apátfalvi önkormányzat számára nem csupán az fontos, hogy megélhetést biztosítson a közmunkásainak, hanem azok értékeket is állítsanak elő. Így a faipari eszközök gyártása után a községben belefogtak a gazdálkodásba is. A mezőgazdasági mintaprogram keretében zöldségeket termesztenek és állatokat tartanak.

A növénytermesztést tavaly kezdték el. – A már meglévő két, egyenként 250 négyzetméteres fóliasátor mellé felépítettünk egy 500 négyzetméterest is – tudtuk meg Szekeres Ferenc polgármestertől. A közmunkások ezekben paradicsomot és paprikát nevelnek, de hamarosan salátát, retket és karalábét is.

Az egyik települési képviselő, Langó Imre felajánlotta a használaton kívüli tanyáját, hogy az önkormányzat ott állattartással is foglalkozhasson. – Mivel meglett a helyük, így a napokban vásároltunk 800 baromfit, 30 sertést és 10 juhot – folytatta a polgármester. Ezeket is a közmunkások gondozzák a mezőgazdasági mintaprogram keretében.

Hamarosan egy tenyészkost is beszereznek az apátfalviak, mert növelni akarják a juhnyáj létszámát. A megtermelt zöldségeket, illetve az előállított húst elsősorban a helyi közétkeztetésben kívánják felhasználni. Emellett értékesítik is, mind helyben, mind a környező településeken. Az önkormányzat gondol a rászoruló családokra is, így ők is részesülnek majd ezekből a javakból.

Munkatársunktól. K.