„A lényeg a hagyomány, amelyet igyekszünk minden évben vinni tovább. Ez a nyolcadik év, amikor megrendezzük a strandkézilabda kupát itt Algyőn. Szeretnénk minél több embert ide csábítani, hogy megismerjék a fürdőnknek az adottságait, és lássák, hogy ez nem csak egy szimpla strand.” – tudtuk meg Magosi Krisztinától, az Algyői Borbála fürdő oktatójától.

Öt lánycsapat és négy fiúcsapat vett részt a kupán. Körmérkőzéseket játszottak a csapatok, ami azt jelenti, hogy mindenki játszott mindenkivel, így elég hosszúra, egész naposra sikeredett a kupa a több mint kilencven játékos számára.

A strandkézilabda igazán különlegesnek számít a maga nemében, ugyanis látványos forgásokkal tűzdelt kapura lövések jellemzik, melyekkel több pontot is bezsebelhetnek a csapatok, így a játékosok legtöbb esetben így fejeznek be egy támadást. A nyúl gólja (aki megkülönböztető jelzésű trikót visel és a kapus helyett jön fel támadásban) pedig kettőt ér.

Főleg olyan csapatok jelentkeznek minden évben, akiknek van valamilyen köze a kézilabdához, tehát nem csak ilyen extrém körülmények között űzik ezt a sportágat. Azonban minden évben akad egy-egy amatőr csapat, akik pusztán csak a sport szeretete miatt indulnak el ezen a versenyen. A jó hangulat garantált volt, ugyanis a rekkenő melegben koktélokat, és üdítőket is lehetett kortyolgatni a pálya mellett, de akár a medencében is.

További képek a galériában:

sk