Koradélután elstartolt az idei háromnapos Kéktó Fesztivál. Mintegy 40 lovas és tucatnyi fogat gyűlt össze a Kéktó Fesztivál helyszínére, hogy itt elsőként Dani Bálint előadását hallgassák meg, majd ünnepélyes keretek között megkoszorúzták a Rárósi emlékhelyet.

Majd együtt elindultak, hogy eljussanak az egykori Rárósi iskola emlékhelyéhez, ahol szintén koszorúzással tisztelegtek a mementó előtt.

Így érték el a Furioso emlékhelyet, ahol a Furioso-North Star lófajta méltatásaként több bemutatót is megcsodálhatott a közönség.

És még szamáron átugrás is volt…

Különlegessége volt a rendezvénynek, hogy életműdíjat kapott Balogh Lajos, aki 96. életévében is fitt, energikus, és ő maga is kötődik a Furioso-North Star fajtához.

A nagykárolyi Károlyi gróf 85. születésnapja alkalmából pedig egy 85 deciliteres miskakancsót kapott.

Az este további izgalmakat is tartogatott: fellépett a Cadillec Drive, az ördögfű, a Moped Rock Band és a Vatafaka zenekar is.

ÉR.

A Kéktó Fesztivál szombati programja:

09:00-tól Díjugratás (lovaspálya)

11:00 Árendás Néptáncegyüttes gyermek csoportjának bemutatója- táncház, Kispéter Éva és Csókási Imre     vezetésével (Hmvhely), (színpad)

12:00 Hagyományos Magyar Lófajták bemutatója, Nemzetközi szinten elismert tenyészetekkel (lovaspálya)

12:30 Veterán motorok és gépjárművek bemutatója a Hódmezővásárhelyi Veterán Baráti Kőr jóvoltából (lovaspálya)

13:00 Kéktói tanyavilág tejtermékeinek méhészeti termékek kóstoltatója (tanyaudarban a készlet erejéig)

13:30 KOREAI HARCMŰVÉSZETI bemutató HWARANG-DO Sportegyesület -Teakwondo és Hapkido Az egyesület vezetőedzője: Balázs Éva 5. Dan Taekwondo és 4. Dan Kickbox- Sporterdményei: 2x-es világbajnok,7x-es európabajnok, 25x-ös magyar bajnok. Az egyesület elnöke: Kopasz Attila Hapkido 4. Dan és Taekwondo 2. Dan. honlap: www.hwarangdo.hu (színpad)

14:05 Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület Aranykalász Népdalköre – Magyar Nóták (színpad)

14:15 Hagyományőrző Pálffy Huszár Egyesület markotányos leányok dalköre – népdalok (színpad)

14:25 Árendás Néptáncegyüttes gyermek csoportjának bemutatója- táncház, Kispéter Éva és Csókási Imre vezetésével (Hmvhely), (színpad)

14:50 HUSZÁRTOBORZÓ – Hagyományőrző Pálffy Huszárok, Szentegyházi Székely Huszárok, Aranykalász Népdalkör, Kéktói Ménes és Kishuszárai közös produkciója (színpad előtti vásártér)

15:30 MALACFOGÓ verseny (bála köraréna), (nevezés az információnál)

16:00 Gyermek, felnőtt ügyességi versenysorozat a „KÉKTÓ KUPÁÉRT” (lovaspálya) 16:20 Révülés Doromb Trió (Hmvhely), (színpad)

17:00 Polka Band fúvószenekar ”vendégeknek a vendégek között”Krupiczer Ferenc vezényletével (tanyaudvar)

19:00 Versenytánc bemutató Késmárki Vanessza és Czuczi Patrik -Szilver Táncsport Egyesület (színpad)

19:30 Van Móka zenekar (Vendégfelépő Balassagyarmatról), (színpad) 20:40 eXtensive zenekar (Vendégfelépő Budapestről), (színpad) A Dal 2014 eurovíziós nemzeti dalválasztó    show elődöntősei

21:50 ÉJSZAKAI LOVASTORNA bemutató, Kéktói Ménes Lovastorna Csapata (lovaspálya)

22:15 FarkasVér zenekar (Hmvhely), (színpad)