A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. az ország számos településén szervez pályázati fórumokat annak érdekében, hogy a vállalkozók, gazdálkodók, cégvezetők első kézből értesüljenek azokról a legfrissebb lehetőségekről, melyekkel fellendíthetik vállalkozásukat. A makó Hagymaház pódiumtermében csütörtökön várták nem csupán a város, hanem a kistérség vállalkozóit.

– Elkezdődött egy úgynevezett újabb kohéziós ciklus, vagyis több milliárd forint sorsáról van szó, s nekünk az az egyik feladatunk, hogy ezek lehívási módjáról tájékoztatást adjunk – nyilatkozta Lévai Zoltán, a programiroda dél-alföldi regionális igazgatója. A különféle pályázati lehetőségekkel nem csupán a kis- és középvállalkozások, hanem gazdálkodók, alapítványok. egyesületek, de még magánszemélyek is élhetnek.

Elsőként Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd számos előadás hangzott el. Így többek között Benkő Zsolt, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat területi felelőse a vidékfejlesztés aktualitásairól, Zsán-Klucsó Klaudia, a programiroda tanácsadója pedig a kis- és középvállalkozások fejlesztési lehetőségeiről beszélt a Széchenyi 2020 keretében.

Makón a városháza 18-as számú helyiségben működik a helyi Széchenyi Programiroda, ahol hétfőtől csütörtökig 8-tól 17 óráig, pénteken pedig 8 és 14 óra között várják az érdeklődőket. Hogy milyen segítséget kaphatnak az ide betérők, azt Weszelyné Végsheő Henriett Mária tanácsadótól itt hallja:

##audio:2989##

Munkatársunktól. K.