Az egyik kereskedelmi csatorna tehetségkutatóján két esztendeje döntőbe jutott Benjinek tapsolhatott a makói Hagymaház szabadtéri színpada előtt helyet foglaló 229 általános iskolás felső tagozatos, illetve az őket elkísérők. A vietnámi származású fiatal énekes koncertje volt a ráadás az önkormányzattól jó tanuló, jó sportoló díjat átvehető gyerekeknek.

Nem csupán a közönség beszélgetett arról, vajon mit játszanak majd este a magyar focisták Franciaországban, hanem az elismeréseket átadó Weszelyné Végsheő Henriett Mária is rövid délutáni köszöntőjében megjegyezte, nem kíván sokat beszélni, mert hamarosan kezdődik a magyar-portugál összecsapás. A rendezvény időben véget ért, így aki akarta, az bőven elérte a mérkőzés kezdetét.

A makói önkormányzat minden tanév végén jutalomban részesíti azokat a diákokat, akik nem csupán kiváló tanulmányi eredményeket értek el, hanem a sportban is megállták a helyüket. A díjazás részleteiről Farkas Éva Erzsébet polgármestert itt hallja:

##audio:2986##

A díjazottak egyike volt Loós Dominik, a József Attila Gimnázium hatodik osztályos diákja. – Kitűnő lett a bizonyítványom, valamint a kick-boxban is kiváló eredményeket értem el – tudtuk meg a 13 esztendős fiútól. Kedvenc tantárgyai a matematika, a testnevelés, a magyar és a természetismeret. Számos hazai és nemzetközi sportversenyen is dobogós helyen végzett Dominik. Legutóbb az önkormányzat is elismerte tehetségét, hiszen anyagi támogatást kapott a fiatal kick-boxos, hogy további megmérettetéseken indulhasson, így öregbítve a saját és Makó hírnevét.

Munkatársunktól. K.