Storck hozzátette, a csapat rendkívül keményen dolgozott a felkészülés során, és nagyon sokat fejlődött a két ausztriai edzőtáborban. Külön kiemelte, nagyon fontos volt számára, hogy olyan erős ellenfelekkel találkozzanak az Eb előtt, mint Horvátország, az Afrika-bajnok Elefántcsontpart vagy a világbajnok Németország.

„Különösen a gelsenkircheni találkozó volt fontos. A futballistáim 60 ezer szurkoló előtt játszhattak, így sok tapasztalattal gazdagodtak, ezáltal már nem volt újdonság, hogy ilyen nagy tömeg előtt léptek pályára, mint ami az Eb-n is várt rájuk” – fogalmazott Storck.

A 23 fős keretét kiegyensúlyozottnak nevezte és megjegyezte, minden egyes játékosa megérdemli, hogy ott legyen a kontinensviadalon és lehetőséghez jusson. Szerinte Magyarországon a “múlt árnyéka hatalmas”, de meg kell adni a lehetőséget a mostani generációnak, mert kiérdemelte ezt. Hangsúlyozta, sok tehetséges futballista van Magyarországon, de dolgozni kell velük, és lehetőséget adni nekik a játékra.

„Vasárnap családi napot tartunk, a reggeli edzés után a labdarúgók szerettei bejöhetnek a táborunkba, és szabadfoglalkozás lesz mindenki számára. De hétfőtől már Portugáliára koncentrálunk. Ez az Európa-bajnokság, és nem turistaként vagyunk itt, majd a torna után elmehetnek vakációra a játékosok” – mondta a közeli jövővel kapcsolatban Storck.

A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyar válogatott matematikailag még nem jutott tovább, de négy pontjával vezeti az F csoportot a második forduló után és harmadiknál rosszabb már nem lehet a kvartettben. Az utolsó körben jövő hét szerdán 18 órától Portugáliával találkozik Lyonban. A hat négyesből az első két helyezetten túl a négy legjobb harmadik is nyolcaddöntőbe jut.

A tegnap esti mérkőzés jegyzőkönyve:

Izland-Magyarország 1-1 (1-0)

Marseille, Velodrome Stadion, 60 842 néző. Vezette: Szergej Karaszjov (orosz)

Gólszerző: Sigurdsson (40. perc, 11-esből) Saevarsson (88. perc, öngól)

Sárga lap: Gudmundsson (42. p.), Finnbogason (75. p.), Saevarsson (77.p), illetve Kádár (81. p.), Kleinheisler (83. p.), Nagy (91. p.)

Izland: Halldórsson – Saevarsson, Sigurdsson, Árnason, Skúlason – Gudmundsson, Sigurdsson, Gunnarsson (Halfredsson, 65. p.), Bjarnason – Sigthórsson, Bödvarsson (Finnbogason, 69. p.)

Magyarország: Király – Lang, Guzmics, Juhász (Szalai, 85. p.), Kádár – Gera – Dzsudzsák, Nagy, Kleinheisler, Stieber (Nikolics, 67. p.) – Priskin (Böde, 67. p.)


(forrás: m4sport.hu, fotók: EPA/ Tolga Bozoglu Guillame Horcajuelo és MTI/EPA Ali Haider)