Már a hétvége is tartogat izgalmakat. Pénteken a Jazz/esték sorozat következő állomásához érkezik: a Fourtissimo nevű formáció zenél az Alföldi Galéria színpadán. Vasárnap pedig egy igazán nemes ügyért gyűlhetnek össze a lakosok a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban: a vásárhelyi Tájház felújításáért gyűjtenek. 17 órától egy árverésen vehetünk részt, amelyen helyi művészek alkotásai közül válogathatunk, licitálhatunk rájuk. 18 órától pedig egy zenés-táncos esten szórakozhatunk.

Június 24-én és 25-én rendezik meg a harmadik HÓlD Fény Fesztivált, amelyen fellép a 30y, a Paddy and the Rats, a Babel, az Ivan & the Parazol, valamint a vásárhelyi T34. Emellett élő graffiti show, tűzzsonglőrök, gladiátor- és szumójátékok is szórakoztatják a nagyérdeműt.

Június 25-én Múzeumok Éjszakája is lesz, amikor is a Tornyai János Múzeumba, az Alföldi Galériába és az Emlékpontba közös sétálójegy megváltásával léphetünk be 18 órától éjfélig.

A kicsiknek pedig tematikus nyári táborokkal készül a Bessenyei, például kézműves-, sport-, kalózos-, sport-, Sherlock Holmesos-, időutazó- és agyagozó tábor is lesz.

ÉR.