„Makó a lehetőségek városa, amelyek eddig nem voltak kihasználva. Farkas Éva Erzsébet polgármesternek nagy munkája van abban, hogy most valami elindult és a közösség is elkezdett azon gondolkodni, hogy mit lehetne tenni” – mondta el rádiónknak Lázár János, országgyűlési képviselő, miniszter.

A politikus szerint az utóbbi években Makó sportjára nem került kellő hangsúly, ám ez az idei év őszétől megváltozik. A város 2016 szeptemberében egy kérdőív formájában fogja megkérdezni lakosait, hogy mivel és hogyan fejleszthetnék a település sportéletét, aminek kezdeményezése Czirbus Gábor alpolgármester nevéhez fűződik. Az országgyűlési képviselő szerint lehet a sportra, a sportfoglalkozásokra és a sportlétesítmények fejlesztésére pénzt szerezni, akár állami pályázatokon, akár szponzori támogatásokkal.

A város több sportobjektumának felújítását is tervezi, köztük az Erdei Ferenc téri sportpálya újjáépítését, valamint a műfüves grundpálya és az Erdei Ferenc Városi Sportcsarnok korszerűsítését, amiket TAO-s forrásokból terveznek megvalósítani.

A képviselő szerint a sportegyesületek és az utánpótlás támogatása, valamint a szabadidősport és a diákolimpia újjáélesztése a városvezetésnek egy nagyon fontos feladata.

Cservölgyi Zsófia