A vasárnapi edzésen kisebb bokasérülést szenvedett Kádár Tamás vállalta a játékot, így helyet kapott a kezdőcsapatban. A németek elleni, utolsó felkészülési mérkőzéshez képest az egyetlen változás az volt, hogy Pintér Ádám helyett Gera Zoltán szerepelt védekező középpályásként Nagy Ádám mellett. Az előretolt ék ismét Szalai Ádám volt. A magyar kaput Király Gábor védte, aki 40 évesen és 74 naposan minden idők legidősebb játékosaként lépett pályára Eb-meccsen.

A francia Clément Turpin sípjelére a következő összeállításokban léptek pályára a csapatok:

Ausztria:

Robert Almer – Florian Klein, Aleksandar Dragovic, Martin Hinteregger, Christian Fuchs – Julian Baumgartlinger, David Alaba – Martin Harnik, Zlatko Junuzovic, Marko Arnautovic – Marc Janko

Magyarország:

Király Gábor – Fiola Attila, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Kádár Tamás – Gera Zoltán, Nagy Ádám – Dzsudzsák Balázs, Kleinheisler László, Németh Krisztián – Szalai Ádám

Alaposan ráijesztettek az osztrákok a magyar válogatottra, hiszen Alaba az 1. percben majdnem gólt szerzett. A Bayern München középpályása 20 méterről lőtt, a labda a bal oldali kapufán csattant.Három perccel később a másik oldalon Kleinhesler is hasonló távolságból küldte kapura a labdát, Almer védett.

A 19. percben újabb távoli Alaba-lövést láthattunk, de Király menteni tudott. A magyar válogatott egyre inkább magához tért, ügyesen passzolgattak Bernd Storck szövetségi kapitány játékosai, miközben a szurkolók hangosan biztatták a csapatot. A 24. percben Gera távoli lövése után Almer könnyen védett.

A 35. percben Junuzovic lövését követően megpattant a labda, Király bravúrral hárított.

Hat perc múlva nagyon veszélyes támadást vezettek az osztrákok, de a kapuhoz érkező Harnick nem értel el a beadást.

43. percben eddigi legígéretesebb helyzetét alakította ki a magyar válogatott, Dzsudzsák azonban 8 méterről keresztbe ellőtte a labdát.

A második játékrészben tíz percet kellett várni az első gólszerzési lehetőségre, de ez a magyar csapathoz, ismét Dzsudzsák nevéhez fűződik. A szélső az 55. percben Gera átadásából bombázott kapura, Almer bravúrral mentett.

62. percben viszont már tehetetlen volt az osztrák kapus: Kleinhesler passza után a szurkolók által sokat kritizált Szalai 7 méterről, becsúszva, jobb külsővel a hálóba helyezett (1-0).

Négy perccel később emberelőnybe került a magyar válogatott. Dragovic szabálytalankodott Kádárral szemben, az osztrák védő megkapta második sárga lapját, így kellett hagynia a pályát.

A 69. percben Storck a gólszerző Szalai helyére Priskint küldte a pályára. Az M4 Sport riporterétől, Berkesi Judittól megtudtuk, hogy Szalai – nyilvánvalóan örömében – sírt a kispadon. A 71. percben Némethnek volt ígéretes lövése 16 méterről, de Almer védett.

A 79. percben újabb cserejátékos kapott lehetőséget a magyar válogatottban, Kleinheislert Stieber váltotta.

A 87. percben növelte előnyét a magyar együttes: Stieber ugrott ki a jobb oldalon, remek labdát kapott, és 14 méterről a kapus fölött a kapuba emelt (2-0).

(Forrás: hirado.hu)