A zsűri:

Abonyi Maya E-MAFOSZ, az APS Stúdió vezetője,

Baán Katalin E-MAFOSZ az Albertirsai Fotókör vezetője,

Marton József ES-MAFOSZ a Vedres Fotókör vezetője.

A zsűri tagjai internetes anonim szavazással 0-tól 10 pontig értékelték a bemutatott alkotásokat a képcímek ismeretében. A pontok összesítéséből alakult ki az egyéni pályázók és a fotókörök sorrendje.

A 2015-16-ös tanév Diákfotó Pályázatára 5 fotókör és 65 egyéni pályázó 746 fotót küldött be a három meghirdetett témára: 1. Részletek; 2. Fekete-fehér; 3. Barátság, szeretet, összetartozás. A pályázatra csak olyan felvételekkel nevezhettek a szerzők, amelyek ebben a tanévben készültek.

Az általános iskolás diákok 14 éves korig szakköri kollekcióval pályázhattak. A szakköri II. helyezést érő képeket Komjáti Jázmin (NLG), Herczeg Dávid (NLG), Farkas Réka (NLG) és Janovics Gréta (NLG) készítették.

A szakkörök feladatonként 10-10 képet, az egyéni pályázók 4-4 db digitális képet küldhettek be. A végeredményt az összesített pontszámok alapján ősszel hirdetik ki Budapesten, ahol kiállítást szerveznek a díjátadóra. A megmérettetésen évek óta számos határon túli magyar is részt vesz.

Az egyéni versenyben Sipka Bertalan (Radnóti) 7., Komjáti Jázmin 10. (NLG), Bánfi Dávid (Bethlen) 16., Herczeg Dávid (NLG) 35. lett.

A diákok vezetője Gaál Györgyi. A szakkör helyszíne Hegyi Endre műterme volt. A fotográfus és a Hervé Klub többi tagja is segíti a diákokat.

Aki kedvet érez a fotózáshoz, a herveklub@gmail.hu címen jelentkezhet az októberben újra induló szakkörre.

Forrás:

Gaál Györgyi