Esőben ugorhatott egymásnak a két gárda Gyöngyösön az osztályozó első felvonásán, ez pedig alaposan meg is nehezítette a játékosok dolgát. A hazaiak keményen játszottak és igyekeztek fölényt is kialakítani, mindkettőnek meglett az eredménye.

Előbbinek a 33. percben, amikor egy durva szabálytalanságot követően a homokhátiak játékosát, Zsoldos Ákost kellett sérülés miatt lecserélni. Utóbbinak pedig a 26. percben megszületett első gól, amikor egy szögletet követően nem tudtak felszabadítani a mórahalmiak, Szilágyi Norbert pedig fejjel volt eredményes.

A vendégek igyekeztek a széleken vinni a játékot és elsősorban a kontrákban keresték az egyenlítési lehetőséget. A fordulás után ennek ellenére ismét a hazaiak örülhettek, Laurinyecz használta ki a védők bizonytalanságát és növelte kétgólosra a Gyöngyös előnyét.

A folytatásban ugyan akadtak helyzetei a Mórahalomnak – a hajrában egy egész nagy lehetőség is összejött – az igen fontos idegenbeli gólt azonban nem sikerült megszerezni, így Magyar Györgyék kétgólos hátrányból várják az osztályozó második fordulóját. Ezt a mérkőzést június 18-án, 15 órától rendezik Mórahalmon.

Férfi labdarúgó rájátszás az NB III-ért, 1. mérkőzés:

Gyöngyösi AK – Mórahalom VSE 2-0 (1-0)
Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep. Vezette: Berke Balázs (Pápai Zoltán, Kovács Gábor).
Gyöngyös: Éles – Tarnai, Gergely, Szilágyi, Fekete, Pilinyi, Tatár, Oravecz, Nádudvari, Laurinyecz, Horváth. Vezetőedző: Labancz Róbert.
Mórahalom: Halász – Bokányi, Szücs, Barát, Pócs T., Zsoldos (Zámbó 35′), Mészáros (Vojnic-Zelic 77′), Magyar, Szalma, Pócs D. (K.Tóth 64′), Crkvenjakov. Játékos-edző:Magyar György.
Gólszerzők: Szilágyi (26′), Laurinyecz (59′).

szcs
Fotó: szegedma.hu