Hódmezővásárhelyen, a 47-es számú főút 200-as és 203-as kilométerszelvény közötti szakaszán közlekedésbiztonságot javító műszaki beavatkozásokat végeznek. Az érintett szakaszon a főút Szeged felé vezető oldalát lezárták. A Szeged felé közlekedőket átterelik a szembe jövő dupla sáv belső sávjába. Előzési tilalmat és sebességkorlátozást is bevezettek. A beavatkozás ideje alatt az Ady Endre utca csomópontjában a jelzőlámpát kikapcsolták. A munkavégzés várhatóan július 30-ig tart. Ez idő alatt torlódás alakulhat ki. Érdemes kerülni a maroslelei út irányába.

A Kaszap utcán, az Emlékpont és a Bagolyvár körforgalom között már javarészt elkészült az aszfalt. Az aszfaltozás a Bagolyvár körforgalom és az Aldi körforgalom között jelenleg is zajlik, a forgalom felváltva haladhat.

A Pető Ferenc utcán megsüllyedt aknafedővel találkozhatnak a közlekedők, de a Kertvárosban, a Medgyessy Ferenc utcánál is akad egy beszakadt aknafedő. Felbontás található a Bakai és a Hódi Pál utcákon. Kátyú nehezíti a közlekedést a Lévai és a Dobozi utca kereszteződésénél, valamint az Andrássy úton.

A strand melletti kerékpárutat ismét lezárták, így az arra közlekedő gyalogosok és biciklisek az úttestre szorulhatnak.

Maroslelén, a fő utcán útburkolati munkálatokat végeznek, útszűkületre kell számítani.

Megyeri József