Az úszóklasszis évek óta edzőtáborozik Hódmezővásárhelyen, ahogy ő fogalmazott, nagyon közel áll a szívéhez a város, sok hosszt leúszott már a Gyarmati Dezső Sportuszoda medencéiben. Az idei év azért is különleges, mert a júliusban, Vásárhelyen megrendezendő Ifjúsági Úszó Európa-bajnokságnak ő a hivatalos arca, amit az első megkeresésre elfogadott.

A 2016-os év azonban az úszóbajnok számára elsősorban az olimpiáról szól. Szűk két hónap múlva Rio de Janeiróban ugrik Dani medencébe, hogy (remélhetőleg újra) elhozza a legfényesebb érmet. A felkészülés egy részét Hódmezővásárhelyen tölti.

„Nagyjából ott tart a felkészülés, ahol szeretnénk, hogy tartson. Az alapozás időszakán már túl vagyunk, és jelenleg a speciális edzések zajlanak. Minden edzés számít, mindnek jelentősége van. Ez az időszak a legfontosabb, hiszen ezen múlik, hogy a versenyen ki tudom-e hozni a maximumot magamból. A hódmezővásárhelyi uszoda világszínvonalat biztosít nekünk ehhez, ezért nem meglepő, hogy már nem először, hanem lassan egy évtizede visszajárunk ide.”

##audio:2938##

Hajrá! Mi már nagyon szurkolunk neki!

ÉR.