Csongrád megye területi elhelyezkedése, egyéb kedvező földrajzi adottsága, számtalan nyári kulturális programja, évről-évre jelentős számú hazai és külföldi turistát vonz a térségbe. Emellett jelentős tranzit forgalom bonyolódik a határok irányába a megyét átszelő két nemzetközi főútvonalon, amelyeken a nyári szabadságolások idején fokozott járműforgalommal kell számolni. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a június 1-től augusztus 31-ig tartó turisztikai idényben is kiemelt figyelmet fordít a térségbe látogatók személy- és vagyonbiztonságának megteremtésére.

Ebben az időszakban idegenforgalmi járőr is segíti a turistákat Szegeden. Az egyenruhás feladata a Tisza-parti városba látogatók információval való ellátása mellett az is, hogy segítse a szegedieket, válaszoljon a hozzáfordulók kérdéseire. A rendőr a Széchenyi téri Tourinform pavilonnál naponta 8 és 20 óra között teljesít szolgálatot egész nyáron.

Az eddigi tapasztalatok alapján a lakosság kedvezően fogadta, hogy a belvárosban folyamatosan gyalogosan járőröző rendőrök mellett még egy egyenruhás segíti őket.

Forrás és fotók: police.hu