Örömmel vették birtokba csütörtökön a makói apróságok a Hold utcai óvodaház udvarán létesített műfüves sportpályát. Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítványnál az önkormányzat sikeresen pályázott, így valósulhatott meg ez a beruházás. A szervezet nem csupán abban segít, hogy pályákat építsenek az ország minden pontján, hanem egy konkrét sportprogramot is kínálnak, melynek részleteit az alapítvány projektmenedzserétől, Rubint Petrától itt hallja:

##audio:2939##

Cégek felajánlásainak a jóvoltából az alapítvány 7 millió forintot adott a makói pálya megépítéséhez. Ehhez az önkormányzat 2,85 millió forintos önerőt tett hozzá. – A tizenkét méter hosszú és hat méter széles pályát műfüvel borították be, valamint az acélszerkezetére háló került, így a labda nem pattog ki alóla – mondta Czirbus Gábor. Az alpolgármester kiemelte: a létesítmény nem csupán labdarúgásra, hanem számos más sportágra, így kézi- és kosárlabdára, valamint ügyességi játékokra is alkalmas.

Annak ellenére, hogy a Hold utcában épült meg a pálya, a Makói Óvoda mind a négy óvodaházának apróságai használhatják. A gyermekkori sport fontosságáról, valamint a Bozsik-programról is beszélt a köszöntőjében Czirbus Gábor alpolgármester, íme:

##audio:2940##

Az óvodások zenés és táncos műsorral köszönték meg az új pályát. A létesítményt négyen adták át: Rubint Petra, az alapítvány részéről, Czirbus Gábor alpolgármester, Kotroczóné Mátó Éva, a Makói Óvoda intézményvezető-helyettese, valamint Toldi János települési képviselő.

Munkatársunktól. K.