Az, hogy a helyszínen lelkesítse valaki országa válogatottját vagy atlétáit, csak keveseknek adatik meg. Így a szurkolók többségének marad a televízió, amit társaságban, ráadásul kellemes környezetben, sokkal jobb nézni, mint otthon a négy fal között. Ezért döntött úgy a makói önkormányzat, hogy a Maros-parti strand területén egy szurkolói klubot alakítanak ki a nyárra.

Ezt Czirbus Gábor alpolgármester és Nagy Nándor, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető-igazgatója csütörtökön a helyszínen jelentette be egy sajtótájékoztató keretében. A foci szerelmeseit már a pénteki nyitómeccsre várják, hiszen ekkor kezdődik a 15. labdarúgó Európabajnokság, melyen hosszú évtizedek után hazánk is érdekelt. Franciaországban egészen július 10-ig pattog a labda, majd egy kis szünet után Brazíliára kell figyelni, hiszen augusztus 5-én elrajtolnak a 31. Nyári Olimpiai Játékok.

– A Maros-parti kalandpark büfé részlegében minden adott ahhoz, hogy színvonalas helyen szurkolhassák végig a makóiak és minden érdeklődő ezt a két rangos sportrendezvényt – nyilatkozta Czirbus Gábor. Az alpolgármester kifejtette: az épület földszintjén és az emeletén is berendeztek egy-egy klubhelyiséget.

– A strand általában este 8-ig van nyitva, de most az EB ideje alatt ezt kitoljuk egészen a nap utolsó meccsének a végéig – vette át a szót Nagy Nándor. Gondoltak a dohányzó vendégekre is, őket a földszinten várják. Valamennyi mérkőzést meg lehet nézni a Marosnál, nem csupán az estieket. A teraszon egy nagyképernyős televízión, a földszinten pedig egy projektoros kivetítőn lehet majd követni a sporteseményeket.

Munkatársunktól. K.