Július 6. és 10. között minden az úszásról fog szólni Hódmezővásárhelyen, hiszen a város rendezi meg a 43. Arena Junior Úszó Európa-bajnokságot. A megrendezés feltétele volt, hogy számos fejlesztést kellett eszközölni a Gyarmati Dezső Sportuszodában. Így építettek egy 33×25 méteres bemelegítő medencét, ami közvetlenül kapcsolódik egy átjáró folyosóval a sportuszodához. A régi lelátó helyén pedig egy konditermet hoztak létre, amelyeket a legmodernebb kondigépekkel töltenek meg. Mindezek nagyban szolgálják Hódmezővásárhely úszósportjának fejlődését.

Az Ifjúsági EB főpróbájának tekinthető a szerdán megkezdődő Országos Ifjúsági Bajnokság, amelyet június 8. és 11. között rendeznek meg. Itt dől el, hogy mely tehetségek képviselhetik Magyarországot. Összesen 46 ország vesz részt a rendezvényen, ami közel 1000 ember elhelyezést jelenti.

A júliusi nyitányig azonban még rengeteg teendő van. Most az elsődleges feladat, hogy a versenyzők, lebonyolítók, sajtómunkatársak akkreditációját elvégezzék. A versenyszámokat közvetíti az M4 csatorna is, ami plusz előkészületeket igényel a szervezők részéről. A strand és a város területén is kivetítőn követhetjük nyomon az eseményeket, de akár a lelátóról is szurkolhatunk a versenyzőknek. Mintegy 700 fő fér el a Gyarmati Dezső Sportuszoda versenymedencéjének lelátóján, a belépőjegyek 500 forintba fognak kerülni, amit a helyszínen lehet megvásárolni.

Az úszás mellett más sportok is kiemelt szerepet kapnak Hódmezővásárhelyen. A hétvégén például a bringázás szerelmesei élhetik ki magukat a Túrázzunk kerékpárral! elnevezésű kezdeményezésen. Szombaton egy kisebb (25 kilométeres) és egy nagyobb (70 kilométeres) túrán vehetnek részt az érdeklődők. Mindkettő a Kossuth térről indul. Képzett túravezetőkkel barangolják be a környéket. Előzetes nevezés szükséges, ezt az Emlékpont facebook oldalán tehetik meg.

ÉR.