Július 6. és 10. között minden az úszásról fog szólni Hódmezővásárhelyen, hiszen a város rendezi meg a 43. Arena Junior Úszó Európa-bajnokságot. A megrendezés feltétele volt, hogy számos fejlesztést kellett eszközölni a Gyarmati Dezső Sportuszodában. Így építettek egy 33×25 méteres bemelegítő medencét, ami közvetlenül kapcsolódik egy átjáró folyosóval a sportuszodához. A régi lelátó helyén pedig egy konditermet hoztak létre, amelyeket a legmodernebb kondigépekkel töltenek meg. Mindezek nagyban szolgálják Hódmezővásárhely úszósportjának fejlődését – fogalmazta meg Almási István polgármester a hivatalos sajtóbejáráskor, amelynek során előbb a konditermet mutatták be Benkő Zsolt képviselő vezetésével.

Majd a bemelegítő medencét tekintette meg a sajtó.

A rendezvényen részt vett Gyurta Dániel olimpiai- és világbajnok úszó is.

##audio:2933##

Ő egyben az Ifjsúági EB arca is, és elmondta, hogy Hódmezővásárhely kiemelt helyet foglal el az életében, ezért is mondott rögtön igent a felkérésre, illetve a fiatal tehetségek támogatását is szívügyének tekinti.

Az Ifjúsági EB főpróbájának tekinthető a szerdán megkezdődő Országos Ifjúsági Bajnokság, amelyről bővebben itt olvashat.

ÉR.