09.30: A június 7-ei rendkívüli testületi ülés véget ért.

09.27: A területet bejárták a szakemberek és 18 fát egészségügyi okból ki kell vágni, az építkezés miatt pedig 26-ot. Kilenc fa kezeléssel megmenthető, kettőt pedig átültetnek. A rehabilitáció során pedig 74 egészséges fát telepítenek az érintett helyekre. A képviselők megszavazták ezt a határozatot.

09.25: Az új városi könyvtár megépítése és környékének rendbetétele kapcsán a zöldterület is megújulna. Ehhez az is szükséges, hogy a Deák Ferenc és a Rudnay Gyula utcában, valamint a Pulitzer sétányon és a csanád vezér téren felülvizsgálják a fákat.

09.22: Egy üresen álló önkormányzati ingatlant szeretne egy magánszemély megvásárolni. A város ehhez hozzájárul, de pályázatot ír ki az értékesítésre.

09,20: Fazekas Lajos dokumentumfilmet készítene az 1956-os eseményekről, melyben fontos szerepet kapna a makói események. Az önkormányzat 2,5 millióval hozzájárul az elkészítéséhez.

09.17: A következő napirendi pontnak is a támogatása a lényege. A Trappancs Szervátültetett Gyermekek Rehabilitációs és Sportegyesületét segítenék. A makói Almási Szabina indulna az EB-én, melyhez 100 ezer forintot kér. Ezt a segítséget is megszavazta a grémium.

09.15: A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szervezésének a támogatására az önkormányzat 200 ezer forinttal járulna hozzá. Dr. Török Miklós (DK) úgy véli, nem városi pénzből kellene segíteni Orbán Viktor miniszterelnök erdélyi felszólalásait. A támogatást végül megszavazták.

09.10: Kothencz Petra makói búvárúszó kijutott a franciaországi Ifjúsági Baknokságra. Ehhez az önkormányzat támogatását kérte. A testület 100 ezer forintos segítségről döntött.

09.05: Farkas Éva Erzsébet polgármester a rendkívüli ülést megnyitotta. A 12 települési képviselőből jelen van 12. A grémium határozatképes.

Munkatársunktól. K.