A projekt keretén belül megvalósítanák az oldalfalak hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, és a kazánház felújítását.

Továbbá szeretnénk megvalósítani az oldalfalak üveg falainak a cseréjét. A meglévő melegítő konyha felújítása és az eszközállomány fejlesztése is célunk. A csoportszobák, a fürdőszobai helységek megújítására kerülne sor. A víz- szennyvíz elvezetés valamint a szerelvények, mosdó és wc kagylók, valamint csaptelepek cseréje történne meg.” – mondta el Almási István polgármester.

További munkálatokra lenne szükség az udvaron is. Elsősorban a csapadékvíz elvezetés vonatkozásában, és a zöld területek megújítása és ápolása tekintetében. Továbbá a folyosókon, amennyiben  a források engedik, a hidegburkolatokat szeretnék kicserélni.

A tervezés egyeztetése jelenleg folyamatban van, és még ebben a hónapban elkészül a műszaki tartalom. A végleges döntés 2016 júliusában várható, és a közbeszerzést is ekkor írják ki. Előreláthatólag 2017 első hónapjaiban elkezdődhetnek a munkálatok. A beruházás a Területi Operatív Program keretén belül, 200 millió forintból valósulna meg.

Az intézmények részéről nagyon nagy öröm, hogyha újabb fejlesztési pályázat és források bevonásával tovább bővülhet és szépülhet egy-egy intézmény. Ez fog majd most a jövő évben megvalósulni itt a Hóvirág utcai bölcsődében. Ahol most vagyunk, a Hóvirág utcai telephelyen 164 kisgyermek felvételére van lehetőségünk. Arról tudok önöknek számot adni, hogy maximális kihasználtsággal működik a bölcsődénk és az itt dolgozó munkatársak igyekeznek ezt a környezetet szépíteni és nagyon jó kapcsolatot tartani a családokkal.” – nyilatkozta Bálint Gabriella, a Hódmezővásárhelyi Kapcsolat Központ intézményvezetője.

Sz.Viktor