Egy osztálynyi gyermek szállta meg kedden az apátfalvi Sóki Istvánné kertjét. A helyi Dózsa György Általános Iskola ötödikesei azért érkeztek, hogy előkészítsék a talajt a nemsokára elültetendő palánták számára. Ugyanis Szekeres Ferenc polgármester segítségével a terület tulajdonosa, a 67 esztendős Ica néni kertjét művelik mostantól a diákok.

A Ments meg egy kertet! program keretében a már említett helyi oktatási intézmény mellett a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola és a KLIK Makói Tankerülete is részt vesz. A kezdeményezés lényegét Szabó Edit, a Galamb igazgatóhelyettese foglalta össze, melyet itt hallja:

##audio:2926##

– Egykoron több földje is volt a családomnak, azokat sem tudom gondozni, de még a ház mellett lévő, mindössze két kislánc nagyságú kertet sem – tudtuk meg Ica nénitől. A házigazda biztosítja a vizet az öntözéshez, illetve, amenniyben szükség van rá, szerszámokat is ad. A gyerekek kedden elsőként a nagyobb köveket gyűjtötték össze a területen, hogy könnyebb legyen az ültetés.

Az apátfalvi kert a makói galambosok egyik gyakorlati helye lesz. Emellett tervezik, hogy az apátfalvi általános iskola tantervébe belekerül a kertészkedés. Mivel Ica néni portája nagyon közel van a sulihoz, így a gyerekeknek nem kell messzire menniük ahhoz, hogy élőben is kipróbálják azt, amit a tanórán tanultak.

Munkatársunktól. K.