17:01-kor kaptam a riasztást az elnökömtől Seller Andrástól, hogy az árvízi emlékműnél láttak elmerülni egy férfit, és megkért, hogy induljak el a felkutatására. Ezt megtettem, és a helyszínre érkezés után olyan embereket kezdtünk el keresni, akik látták a férfit. Az utolsó információnk az volt, hogy a Tisza közepén látták a férfit, így ebben a nyomvonalban indultunk el.”- tájékoztatott Lévai Norbert vízimentő, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó szakszolgálat munkatársa.

A Tisza mind a két oldalán voltak horgászok, így nem tudhatták biztosan, hogy honnan jött a bejelentés. Végül a baloldalon nagyjából 10-15 perc keresés után találta meg a vízimentő a férfit, a horgászoktól 20-25 méterre egy faágba kapaszkodva.

„Konkrétan én mentettem ki az úriembert, odaálltam mellé a mentőhajóval, beemeltem és az Árvízi emlékműhöz szállítottuk. Itt a Tiszai Vízirendőr kollegák riasztották a mentőszolgálat munkatársait. Az érkezésükig próbáltuk melegen tartani a férfit, aki sokkos állapotba került, és a kérdésekre is csak pislogással válaszolt. Később a mentősök kórházba szállították, tudomásunk szerint jól van.„ – mondta el Norbert.

A sokkos állapot attól alakulhatott ki, hogy a férfi sokáig tartózkodott a hideg vízben, illetve a lába nem ért le, így folyamatos lábtempóval kellett a víz felett tartania magát. „ Csodálatos élmény volt segíteni ennek az embernek, és látni, hogy minden rendben van vele.” – összegezte Lévai Norbert.

sk