Közeledik a vakáció, és ilyenkor, június elején, azok is (nagyobb) figyelmet kapnak, akik az év során rengeteget tesznek gyermekeink neveléséért, tanításáért. Immár több mint fél évszázada ünnepeljük a pedagógusokat júniusban.

Ennek tiszteletére Hódmezővásárhely MJV önkormányzata, a Hódmezővásárhelyi Járási Tankerület, a Városi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat valamint a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola közös szervezésében tartották a Pedagógus Napi Ünnepséget. Itt intézményvezetői és diákönkormányzati előterjesztések alapján a 2015/2016-os tanévben kiemelkedő teljesítményt nyújtó pedagógusok részére elismerő okleveleket adtak át.

Első ízben vonták be a döntésbe a Városi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatot, így a 36 kitüntetett pedagógus közül 16-an is a diákönkormányzatok bizalmát, szeretetét kiérdemelve kaphatta meg az elismerő oklevelet. Erről a kooperációról hallgassa meg Balázs Józsefet, a Hódmezővásárhelyi Járási Tankerület igazgatóját:

##audio:2927##

Az ünnepség közreműködőjeként – már hagyományosnak mondhatóan – a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola szolgáltatta a műsort. Például Ady Endre versét Vojnics Fanni mondta, de ennek során tanárokból és növendékekből verbuválódott szimfonikus zenekar is kedveskedett a megjelenteknek. Vezényelt: Vágó János.

A díjazás során a hódmezővásárhelyi járás intézményeiből, tehát a városon túli intézményekből is érkeztek pedagógusok, így Makó, Szentes, Csongrád, Szeged egyes tagintézményeiből is. Valamint: „Nagy örömmel tölt el, hogy a partner fenntartóink, akik nem a Hódmezővásárhelyi Járási Tankerület fenntartása alá tartoznak, ugyancsak delegáltak jelölteket, és ők is képviseltetik magukat. Úgy vélem, hogy e tekintetben is hagyományt teremthetünk” – fogalmazott kérdésünkre Balázs József.

A díjazottak listája:

 

 

G.