A makói Szikszai György Református Általános Iskolában a sportra is nagy hangsúlyt fektetnek. A testnevelés órákon a labdarúgás is szerepet kap. – Három esztendeje alakult meg a csapatunk, akkor ötödik és hatodik osztályosokkal kezdtem el foglalkozni  – nyilatkozta Mezei László testnevelő tanár, a focisták edzője.

Természetesen nem csupán a tesi órákon, hanem délutánonként is keményen dolgoznak a srácok. Ennek a kitartásnak meg is lett az eredménye. Miután megnyerték az iskolák közötti városi bajnokságot, indultak a megyei döntőn is. Ott a harmadik helyen végeztek. – Ezen felbátorodva neveztünk be a VIII. Országos Kispályás Labdarúgó Bajnokságra, melyen a református oktatási intézmények vehetnek részt – folytatta az edző.

Többségében fővárosi és jóval nagyobb múlttal rendelkező csapatokkal kellett a makóiaknak felvenniük a versenyt. Az első mérkőzést elbukták, de nem törtek össze, sőt, ez még nagyobb ösztönzést adott a fiúknak. Ezt követően csak győztesként hagyták el a pályát, s végül az első helyen értek célba.

A győztes csapat: Balázs Márk, Kiss Zsolt Richárd, Kis Balázs, Kurai Péter Gábor, Lajtár Krisztofor Máté, Lakatos Richárd, Panczok Márton Máté, Restás Norbert és Restás Roland. A fiúk közül ketten is az Apátfalvát erősítik a megyei U14-es bajnokságban, ahol jelenleg a második helyen állnak Majó Ádám vezényletével. Az egyikük Restás Norbert, aki balszélső támadóként erősíti a csapatát. – A későbbiekben is a focival szeretnék foglalkozni, a szegedi SZEOL-ban játszanák legszívesebben – tette hozzá Norbert.

A 13 esztendős Lakatos Richárdnak is a foci a kedvence. –  Csatár vagyok, az országos bajnokságon csak egy gólt lőttem, de így is megnyertük a tornát – tudtuk meg tőle. Ricsi elmondta, hogy a legnehezebb dolguk a fővárosi csapatokkal adódtak, de végül is diadalmaskodtak. – A foci csak szabadidős elfoglaltság, mert felnőttként ügyvédként vagy esetleg matematika tanárként szeretnék dolgozni – emelte ki Lakatos Richárd.

Munkatársunktól. K.