Kategóriájában, vagyis a 8 és a 25 ezer lakosú települések között Makó lett a legsportosabb város. Ezt a címet – zsinórban – immáron harmadik esztendeje hódítják el Maros-partiak. A Kihívás Napja Kanadából indult el és hazánk 1990-ben csatlakozott hozzá, Makó pedig egy évvel később vesz részt rajta. A városi sportcsarnokban hétfőn tartott sajtótájékoztatón bemutatták azt a kupát és oklevelet, melyet a város nyert.

– Ezt a sikert elsősorban a diákoknak köszönhetjük, hiszen ők voltak a legaktívabbak a programok során – tudtuk meg Kovács Gábor sportszervezőtől. A Kihívás Napján éjfélkor a sportcsarnokban indultak a különböző feladatok, így például kispályás labdarúgást szerveztek, az emeleti edzőteremben pedig tréningre várták a mozogni vágyókat.

– Eleinte még csak aktív részese voltam ennek a rendezvénysorozatnak, aztán későnbb a szervezésbe is becsatlakoztam – vette át a szót Márton Imre. A sportcsarnok igazgatója hozzátette: a kezdeti lelkesedés egy idővel elkopott, de most újult erővel, új programokkal ismét erőre kapott a Kihívás Napja Makón. Ennek is köszönhető a siker, valamint annak is, hogy egyre szélesebb kört tudnak belevonni.

Czirbus Gábor alpolgármester szerint ez az elismerés az összefogásnak is szól, hiszen a város apraja-nagyja kivette a részét a különféle mozgásos feladatokból. Az önkormányzat számára is kiemelkedően fontos a sport, ennek a részleteit az alpolgármestertől itt hallja:

##audio:2923##

Munkatársunktól. K.