Negyedik alkalommal gyűltek össze a megyéből a csapatok, ahol különböző feladatokat kellett megoldaniuk a leginkább lovas rendezvényeknek helyszínt biztosító Kinizsi parkban. Tömörkénytől Szegváron át Baksig rengeteg, rengeteg sok csapat érkezett.

A tavalyi győztes Tömörkény mintegy 50 fővel képviseltette magát a versenyen. Ahogy egy-két csapattagtól, név szerint Babos Anitától, Magony Viktóriától és Nagy Angélától megtudtuk idén is a győzelem a cél: a csapat férfi tagjai felelősek az ügyességi versenyekért, míg a hölgyek a főzésre figyelnek.

Hiszen a jó hangulat nem lehetne teljes a közös főzőcskézés nélkül. Amint megérkeztünk (Soós Katával és Szűcs Viktóriával), rögtön az illatokra lettünk figyelmesek.

Kilenc órakor már szinte mindenhol rotyogott valami a fazékban. A szentesi delegáció óriási mennyiséget, mintegy 30 kilónyi marhát főztek a kondérban – tudtuk meg Szabó János Imrénétől. Kellett is a muníció a több mint 30 fős csapatnak.

Az ünnepélyes megnyitón először minden település felvonult, majd a Nemzeti Összetartozás Napjára emlékezve elhangzott a magyar, illetve a székely himnusz.

Farkas Sándor országgyűlési képviselő köszöntőjében az összefogást hangsúlyozta, amit ez a rendezvény híven tükröz, hiszen hiába versenyről van szó, ellenségesség nem valósul meg a csapatok között.

Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott is azt hangsúlyozta, hogy ez a rendezvény bizonyítja, hogy jó magyarnak lenni.

Majd Böjte Csaba ferences rendi szerzetes a következő szavakat intézte a megjelentekhez: „A történelem ezt a szállásterületet szétverte, de hiszem, hogy jó együtt lenni, jó itt lenni.”

ÉR.