Az intézményben hagyomány, hogy az egészség és a sport köré szerveződő napot a bűnmegelőzéssel párosítják, hiszen az egészség nem létezhet a biztonság nélkül. Ezért a hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság részeg szemüveg bemutatóval, védőfelszerelések próbájával, kerékpáros ügyességi versennyel, rabosítással, technikai eszközök bemutatójával, KRESZ táblák készítésével, drogprevenciós előadással, és még sok más dologgal készültek. Illetve a hagyományokhoz híven idén is megrendezték a Pál Mihályról elnevezett közlekedési emlékversenyt, szám szerint a nyolcadikat.

A sportra és az egészségre is kiemelt figyelmet fordítottak a szervezők. Rengeteg előadás, játékos verseny mozgatta meg a Németh László Gimnázium és Általános Iskola diákjait. Patócs Judit, az iskola védőnője, a rendezvény főszervezője elmondta, hogy minden évben igyekszenek egy különleges sporttal megismertetni a fiatalokat. Ebben az évben a rúdtáncra esett a választás: egy hely rúdtánc stúdió növendékei mutattak be izgalmas gyakorlatokat. Ketten közülük az iskola diákjai is egyben, név szerint Kovács Dorottya és Szűcs Kitti.

Az egészségügyi előadások során szó esett a nyár és a napozás veszélyeiről, az egészséges táplálkozásról, a daganatos betegségek megelőzéséről, a fogamzásgátlásról, a parlagfűről és egyéb allergiákról.

A rendezvényt Árva László igazgató szavai és Dani Róbert rendőr százados, megbízott közrendvédelmi osztályvezető szavai nyitották meg.

ÉR.